آرشیو
طراح قالب
Tebyan

علاوه بر گستردگي، تنوع بيشتري در 7 رشته عملي نقاشي، پوستر، سفال و سراميك، نگارگري، خوشنويسي، عكاسي و كاريكاتور به چشم مي‌خورد. علاوه بر اين، يك رشته نظري (همايش علمي) و 2رشته جنبي (هنر خيالي‌نگاري و هنر جديد) در جشنواره امسال گنجانده شده بود كه همزمان با تهران در 23استان، جزيره كيش و 6كشور نيز در حال برگزاري است. با توجه به اينكه جشنواره به روزهاي پاياني خود نزديك مي‌شود، نظرات جمعي از هنرمندان را جويا شديم.

عبدالمجيد حسيني‌راد، عضو شوراي هنري سومين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر با مثبت ارزيابي كردن اين دوره از جشنواره، گفت: سومين جشنواره هنرهاي تجسمي به لحاظ كمي رشد خوبي داشت و از اين بابت هم استقبال خوبي صورت گرفت و آثار بسياري به جشنواره راه پيدا كردند و هم تعداد رشته‌هاي جشنواره بيشتر و متنوع‌تر بود. با وجود اينكه جاي بخش مجسمه‌سازي‌ و گرافيك در جشنواره خالي بود، ولي فكر مي‌كنم براي گسترش كيفي آثار نياز به فرصت بيشتر و تمهيدات مؤثرتري است. وي در برآورد كلي خود از جشنواره افزود: اين جشنواره از ساير رويدادهايي كه در بخش هنرهاي تجسمي در كشور روي مي‌دهد، جدا نيست و برآورد كلي از اين جشنواره در سطح كيفي، متناسب با سطح كيفي هنرهاي تجسمي در كل كشور است و هر دوي اينها به تناسب هم در حال رشد هستند اما معتقدم براي تسريع اين امر لازم است هنرمندان بخش تجسمي جشنواره به‌صورت دائمي با هم در ارتباط باشند، حتي برگزاري نمايشگاه‌هاي مقدماتي هم مي‌تواند در اين زمينه مؤثر باشد. دبيرخانه جشنواره تجسمي مي‌تواند با هنرمنداني كه امكان رشد و فعاليت بيشتر در آثارشان ديده مي‌شود، ارتباط برقرار كند. اين ارتباط مي‌تواند به بالا رفتن سطح كيفي جشنواره كمك كند.

برچسب ها :
سومين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر از روز يكشنبه، طي مراسمي در موزه هنرهاي معاصر تهران كار خود را آغاز كرده و آثار رسيده به اين جشنواره در هفت رشته رقابتي  نقاشي، عكاسي، پوستر، خوشنويسي، نگارگري، سفال و سراميك و كاريكاتور و در رشته هنر جديد در بخش جنبي و آثار هنرمندان پيشكسوت و استادان در بخش جنبي در موزه هنرهاي معاصر تهران، فرهنگسراي نياوران، موسسه فرهنگي هنري صبا، موزه فلسطين و مركز فرهنگي هنري انقلاب اسلامي (برج آزادي ) و 23 استان، جزيره كيش و شش كشور از دوشنبه 18 بهمن‌ماه به نمايش در آمده است.
برچسب ها :

1-آمدي فجرآزادي! كه با آمدن تو، امام آمد، امامي كه بر سربيدادگران، خروش كليم داشت و برجان امت، دم مسيح. كلامش بوي وحي‏داشت و طعم شيرين آواي انبيا. دهه فجرمبارك  

2-از خون سرخ بهمن سرسبز شد بهاران        انديشه باور شد، در امتداد باران

بر صخره‏هاي همّت جوشيده خون غيرت        بانگ سرود و وحدت آيد زچشمه ساران 

و الفجر بهمن آمد، فصل شكفتن آمد             بر پهندشت باور، خالي است جاي ياران 

دهه فجرمبارك

برخيز كه فجر انقلاب است امروز       بيگانه صفت، خانه خراب است امروز 3-

هر توطئه و نقشه كه دشمن بكشد           از لطف خدا نقش بر آب است امروز 

دهه فجرمبارك

4-دهه فجر، خوش آمدي كه با مقدمت، عطرآزادي به جاي بوي باروت در فضاي ‏ميهن اسلامي‏مان پيچيد. قفس‏ها شكسته شد و نفس‏ها از زندان سينه‏ها رهايي يافت. دهه فجرمبارك

5-اين اعجاز بزرگ قرن و اين پيروزي بي نظير و اين جمهوري اسلامي محتاج به حفظ و نگهداري است . امام خميني(ره)

6-خون شهيدان ، انقلاب و اسلام را بيمه كرده است . امام خميني(ره)

7-رمز پيروزي شما ايمان و وحدت كلمه بود . امام خميني(ره)

8-انقلاب ما متكي به معنويات و خداست . امام خميني(ره)

9-چشم دنيا به انقلاب ما معطوف است . امام خميني(ره)

10-هرچه انقلاب اسلامي دارد از بركت مجاهدت شهدا و ايثارگران است . امام خميني(ره)

11-اين نعمت بزرگ الهي (انقلاب اسلامي ) را ارزان از دست ندهيد . امام خميني(ره)

12-زنده نگه داشتن ياد شهداي انقلاب باعث تداوم حركت انقلاب است . مقام معظم رهبري

13-دهه فجر آئينه اي است كه خورشيد اسلام در آن درخشيد و به ما منعكس شد . مقام معظم رهبري

14-اين انقلاب ، بي نام خميني (ره ) در هيچ جاي جهان شناخته شده نيست . مقام معظم رهبري

15-وحدت ، كليد موفقيت و رمز پيروزي انقلاب ما بوده است . مقام معظم رهبري

برچسب ها :

فاصله شب تاريك حكومت طاغوت، تا صبح روشن فجر صادق انقلاب، ده روز خدايى بود، شبهايش همه شب قدر، آرى ... " دهه فجر"

پس از آن ده روز، سپيده روشن" جمهورى اسلامى" دميد.

" كلمه‏الله‏" بر فراز زمان جاى گرفت و آن روز بزرگ، يكى ديگراز "ايام الله‏" ماندگار تاريخ شد.

كاخ‏هايى كه به قيمت ويرانى كوخ‏ها برپا شده بود، به دست كوخ ‏نشينان سقوط كرد و محشرى عظيم از اراده مومنان مصمم و مشيت ‏تحول آفرين خدا پديد آمد. ديو گريخته بود كه فرشته در آمد.

امام، در پيام خدايى‏اش و با دم مسيحايى‏اش در شهيدآباد " بهشت‏زهرا" ، در" صور انقلاب‏" دميد و مردم را در عرصات حق و محشر نهضت، جان بخشيد.

آن ده روز فجر آفرين، از ده قرن هم پربارتر بود و 22 بهمن، اوج آن موج‏هاى خونين و موج آن شطهاى خروشان بود.

بارى... " صبح صادق‏" انقلاب بود و فجر ايمان از مشرق مكتب ‏سرزده بود كه به " نماز عشق‏" ايستاديم. با وضويى از خون ‏دهها هزار شهيد، برسجاده صدق نشستيم و پيشانى اخلاص بر مهر تعبد نهاديم و دل به "ولايت" سپرديم.

همين كه خواستيم ذكر استقلال و آزادى بر" زبان انقلاب" جارى ‏كنيم، شياطين سربرداشتند و تيغ كينه بركشيدند و بذر فتنه ‏كاشتند. " ناكثين" ، سوار بر "جمل قدرت طلبى‏" ، در بصره  ‏بى‏بصرى فتنه به پا كردند. " قاسطين‏" ، ديگر بار " صفين‏" را پديد آوردند و صف حق و باطل برابر هم ايستاد و "مارقين‏" نيز در " نهروان خيانت‏" از پشت‏ خنجر زدند. بازرگانان، تهي دست ازبازار برگشتند و كالاى "آزادى‏" شان قلابى از آب در آمد و روى‏ دستشان باد كرد. شيادان و مزدورانى كه سنگ " توده" و "خلق‏" را به سينه مى‏زدند،  به دست همان توده و خلق، سنگسار شدند ونفاقشان علنى و مشتشان باز شد.

در اين همه سال كه برما گذشته است، " فجر پيروزى‏" با " شب‏كين توزى‏" درگيربوده و حق و باطل، هنوز هم به نوعى ديگر دربرابرهم صف آراسته‏اند. در اين سالهاى پرفراز و نشيب، با همه‏ وجود، غربت‏ حسين(ع) و مظلوميت على(ع) را حس كرديم و ميدان احد ومعركه صفين و صحنه كربلا بارها برايمان تكرار شد.

با نفاق و كفر جنگيديم و احزاب مهاجم را تا آن سوى "خندق ‏پيروزى‏" عقب رانديم. پرچم شرق و غرب را از بام تزوير به زيركشيديم. و... دراوج قدرت، از پشت‏ خنجر خورديم و در نهايت ‏تنهايى و مظلوميت، تنها خداى يكتا دلمان را گرم و عزم ما را جزم مى‏كرد و به آينده اميدوارمان مى‏ساخت.

در تمامى اين مراحل، پير و مراد ما، همچون نوح، كشتيبان انقلاب ‏در امواج توطئه‏ها بود و با بصيرتى الهى "راه‏" مى‏نمود و براى‏"رهروان‏" از ميان آن همه خطرها "معبر" مى‏گشود.

دردمندانه به سوك امام امت(ره) نشستيم و پس از آن پير، با مولاى جديدمان پيمان ولايت‏ بستيم، ولى دشمن، جبهه جديدى بر ضد انقلاب گشود كه رهبر انقلاب، از آن با " شبيخون فرهنگى‏" ياد كرد.

افعى‏هاى خفته در لابه لاى جرايد ومجلات، به نيش زدن و سمپاشى ‏پرداختند.

محور عمليات دراين نبرد، مدرسه‏ها، خانه‏ها، مطبوعات، فيلم‏ها، جشنواره‏ها، ماهواره و اينترنت، القائات برخى استادان دردانشگاه، نشر و پخش رمان‏هاى مبتذل وخانمان سوز، اشاعه بى‏دينى وسكولاريسم، قداست زدايى از مقدسات و توهين به باورهاى دينى اين‏امت ‏بود. مى‏خواستند عناصر فرارى و مرده و فسيل شده را دوباره ‏زنده كنند و ابوسفيان‏هاى كينه ‏توز را به صحنه آورند.

حادثه‏هاى تلخى داشتيم. و فراز و فرودهاى شگفت، عبرت آموز وروشنگر بر اين امت ‏شهيد داده گذاشت.

اينك، ماييم و "انقلاب اسلامى‏" ، كه يادگار امام راحل است.

ماييم و رهبرى كه درخروش و خلوص و درايت و صلابت، "خلف‏ صالح" امام امت است.

ماييم و نسلى پويا، كه هم "آماج فتنه‏ها" ست و هم " ذخيره‏انقلاب."

ماييم و يك جهان دشمن، كه در قالب " نظامهاى استكبارى‏" شكل ‏گرفته است.

ماييم و يك جهان دوست، كه در مبارزات ضد استكبارى و حق طبانه‏ ملتهاى مظلوم، متجلى است و همه چشم به "ام القرى ايران‏" دوخته‏اند و تشنه معارف ناب مكتب اهل‏بيت عليهم السلام اند.

ماييم و جنگ فرهنگها در عصرحاضر و تلاش گسترده " وهابيت‏آمريكايى" بر ضد "اسلام ناب محمدى‏" .

ماييم و جبهه‏هاى متعدد گشوده در برابر انقلاب، در ابعاد سياسى، نظامى، فرهنگى و اقتصادى، كه اين مرحله، بيش از گذشته،"بصيرت" و "هوشيارى" و "آمادگى‏" و "پيام رسانى‏" و" تبيين‏" مى‏طلبد.

ما امروز هم، گرفتار مشكل "صدا" درجهان شلوغى هستيم كه ‏دروغهاى نشسته برامواج صوتى و تصويرى، عرصه را بر تابش و جلوه‏ حق، تنگ ساخته است.

چشم و گوش انقلاب، بايد بسيار تيزبين‏تر و حساس‏تر باشد، تا هم‏ فتنه‏ها را در قالب‏هاى جديدش بشناسد و هم دروغ‏ها، تحريف‏ها، شايعات و غوغا افكنى‏ها و فتنه‏انگيزى‏ها، فرزندان انقلاب و نسل دوم‏ جمهورى اسلامى را از "جلوه ناب دين‏" غافل نسازد.

اگر ما پيمان نشكنيم و عوض نشويم، نه بيم شكست انقلاب هست، نه ‏خوف سست ‏شدن بنيان‏هاى آن.

رسالت رساندن اين نهضت ‏به "عصرحضور" و سپردن آن به دست‏"خورشيد عصر غيبت" ، بر دوش ماست.

جبهه انقلاب و پيمان بستگان با آرمان دهه فجر، بايد بيش ازاين " تلاش و تحرك و همبستگى نشان دهند."

برچسب ها :

گزيده اي از مراسم اختتاميه سي امين جشنوار فيلم فجر و برندگان سيمرغ و ديپلم افتخار در بخشهاي گوناگون .

برچسب ها :

گروه سينماي ايران- بيست و ششمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر، درحالي تا يك ماه ديگر آغاز مي شود كه با توجه به رونق چشمگير توليد در سال جاري، به نظر مي رسد بايد در انتظار رخداد سينمايي باشكوهي در بهمن ماه باشيم.

جشنواره‌اي كه در بيست و ششمين دوره برگزاري‌اش همچنان مهمترين اتفاق سيمنايي سال است.

124 فيلم در مرحله توليد و پيش توليد

با نزديك شدن به زمان برگزاري بيست و ششمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر، روند توليد در سينماي ايران به گونه چشمگيري افزايش يافت .

به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، تا پايان هفته اول آذر ماه سال جاري، 124 فيلم سينمايي داراي پروانه ساخت در مراحل توليد و پيش از توليد سينماي ايران قرار دارند.

بنياد سينمايي فارابي، از ميان اين آثار، 23 فيلم آماده نمايش اكران نشده، 19 فيلم در مرحله صداگذاري، 15 فيلم در مرحله تدوين، 17فيلم در مرحله فيلمبرداري و 58 فيلم در مرحله پيش از توليد هستند.

بر پايه اين گزارش، پروژه‌هايي كه در گزارش توليد لحاظ شده اند داراي پروانه ساخت از اداره كل ارزشيابي و نظارت بر سينمايي حرفه‌اي معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هستند.

23فيلم آماده نمايش اكران نشده عبارتند از: <به خاطر خواهرم> ساخته حجت‌اله سيفي، <هرچي تو بخواي> (تعطيلات آخر هفته ) ساخته محمد متوسلاني، <سپيده دم> (زن‌ها فرشته‌اند) ساخته شهرام شاه حسيني، <تلافي> (اگه درست بازي كني) ساخته سعيد اسدي، <مصاحبه> ساخته بهرام كاظمي، <سبز كوچك> ساخته غلامرضا رمضاني، <سه زن> ساخته منيژه حكمت، <خواستگار محترم> ساخته داود موثقي، <تسويه حساب> ساخته تهمينه ميلاني، <هميشه پاي يك زن در ميان است> ساخته كمال تبريزي، <به همين سادگي> ساخته رضا ميركريمي، <در مه بخوان> (بالاتر از آسمان) ساخته فريدون حسن پور، <غير منتظره> ساخته محمدهادي كريمي, <ملودي> ساخته جهانگير جهانگيري، <شمع و آئينه> (مه‌وش) ساخته محمد درمنش، <حس پنهان> ساخته مصطفي رزاق كريمي، <آتشكار> ساخته محسن امير يوسفي، <محيا> ساخته اكبر باباعلي خواجويي، <خواب ليلا> ساخته مهرداد ميرفلاح، <جعبه موسيقي> ساخته فرزاد موتمن ، <آتش سبز> ساخته محمدرضا اصلاني، <همخانه> ساخته مهرداد فريد و <استشهادي براي خدا> ساخته عليرضا اميني آماده نمايش شده‌اند.

همچنين فيلم‌هاي در مرحله خدمات فني صداگذاري نيز <مجرم> ساخته اصغر نصيري، <باد در علفزار مي‌پيچد> ساخته خسرو معصومي، <يك ذره اميد> (ديوار) ساخته محمدعلي طالبي، <خاك آشنا> ساخته بهمن فرمان آرا، <بازي خطرناك> ساخته حسن هدايت، <در ميان ابرها> ساخته سيد روح اله حجازي ، <زن دوم> ساخته سيروس الوند، <چگونه اركستر هماهنگ مي‌شود> ساخته محمد احمدي، <تلخ عين عسل> ساخته محمد باشه آهنگر، <آن مرد آمد> ساخته حميد بهمني ،‌ <خروس جنگي> (تيغ زن) ساخته عليرضا داودنژاد، <صد سال به اين سال ها> ساخته سامان مقدم، <كنعان> ساخته ماني حقيقي، <ستايش> ساخته محمدرضا رحماني، <تنها دو بار زندگي مي‌كنيم> ساخته بهنام بهزادي، <دايره زنگي> ساخته پريسا بخت‌آور و <آوازگنجشك‌ها> ساخته مجيد مجيدي هستند.

فيلم‌هاي <قرنطينه> ساخته منوچهر هادي و <فرزند صبح> ساخته بهروز افخمي به صورت همزمان در مرحله صداگذاري و تدوين هستند.

<انعكاس> ساخته رضا كريمي، <هرشب تنهايي> ساخته رسول صدرعاملي، <كتوني سفيد> ساخته محمدابراهيم معيري، <خواب زمستاني> ساخته سيامك شايقي، <قند تلخ> از محمد عرب، <نيلوفر> از سابين ژمايل، <چراغي در مه> ساخته پناه بر خدا رضايي در مرحله خدمات فني تدوين هستند.

شش پروژه سينمايي <كارناوال مرگ> ساخته رضا اعظميان، <مجنون ليلي> ساخته قاسم جعفري، <دوست داشتن را هجي كن> ساخته ابراهيم فروزش، <شب حورا> ساخته شهاب ملت‌خواه، <ملك سليمان> ساخته شهريار بحراني و <چهره به چهره> ساخته علي ژكان نيز به طور همزمان در مراحل تدوين و فيلمبرداري به سر مي‌برند.

پروژه‌هاي <نامزد آمريكايي من> از داود توحيد‌پرست، <هفت و پنج> دقيقه از محمد مهدي عسگرپور، <يك وجب از آسمان> ساخته علي وزيريان، <در شب عروسي> از رضا قهرماني، <موش> از شاهد احمدلو، <صندلي خالي> از سامان استركي، <پنالتي> از انسيه شاه حسيني، <پاداش> از كمال تبريزي، <لاك‌پشت‌ها> (زادبوم ) از ابوالحسن داودي، <مانگديم> از حسين محجوب و <دعوت> از ابراهيم حاتمي‌كيا در مرحله فيلمبرداري قرار دارند.

ساير فيلم‌هاي داراي پروانه ساخت (58عنوان ) هم اكنون در مرحله پيش از توليد به سر مي‌برند.

فيلم‌هاي 35 ميليمتري كوتاه هم مي‌توانند به جشنواره بيايند

مدير روابط عمومي جشنواره فيلم فجر اعلام كرد با نظر مساعد شوراي سياست‌گذاري و تاييد دبير جشنواره فيلم فجر مقرر گرديد فيلم هاي كوتاه 35 ميليمتري مي‌توانند متقاضي حضور در بيست و ششمين جشنواره فيلم فجر باشند.

به گزارش روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، <حبيب ايل‌بيگي> با اعلام اين مطلب تصريح كرد: به دنبال اعلام مقررات جشنواره فيلم فجر در بخش فيلم‌هاي كوتاه داستاني و با توجه اينكه جشنواره فيلم فجر به عنوان يك رويداد حرفه اي در سطح جامعه شناخته شده است به اين نتيجه رسيديم كه امكان حضور و رقابت آثار كوتاه 35 ميليمتري توليد شده در سال جاري را همانند سال‌هاي گذشته در جشنواره فيلم فجر فراهم كنيم.

ايل بيگي ادامه داد: در جلسه اخير شوراي سياست‌گذاري جشنواره، ضمن توجه به نظرات كارشناسان و فيلمسازان اين حوزه، مقرر شد تا در مهلت چند روزه‌اي كه از سوي دبيرخانه براي دريافت آثار 35 ميليمتري كوتاه پيش بيني ‌مي‌شود هيأت انتخاب بخش فيلم‌هاي كوتاه و مستند امكان بازبيني اين آثار را داشته باشند.

وي ادامه داد: به همين منظور سينماگراني كه فيلم كوتاه خود را به صورت 35 ميليمتري توليد كرده‌اند تا پايان هفته جاري فرصت دارند تا اين آثار را براي شركت در جشنواره ارايه دهند و دفتر جشنواره فقط نسخه 35 ميليمتري آثار را دريافت مي‌كند و مدت زماني فيلم‌هاي متقاضي بايد بين 3 تا 15 دقيقه باشد.

راهكارهاي برگزاري بهتر بخش بين الملل جشنواره فجر

امسال بيستمين دوره‌اي است كه جشنواره فيلم فجر به صورت بين‌المللي برگزار مي‌شود. در طول اين دو دهه بخش بين‌المللي جشنواره قرار بوده اعتباري جهاني به فجر ببشخند. در اين زمينه منتقدان و صاحب‌نظران به بررسي راهكارهاي برگزاري بهتر اين بخش پرداخته‌اند.

امير پوريا پرهيز از برگزاري بخش مسابقه بين‌الملل و اكتفا به نمايش غيررقابتي آثار خارجي را بهترين راهكار براي افزايش كيفيت جشنواره فجر در اين بخش دانست.

اين منتقد سينما درباره بخش بين‌المللي جشنواره فيلم فجر به مهر گفت: <مسابقه بين‌الملل جشنواره فيلم فجر در طول يك دهه كه به صورت رسمي از آغاز آن مي‌گذرد نتوانسته رشد صعودي و مثبت داشته باشد و درباره توفيق اين بخش پاسخي روشن و قاطع وجود دارد كه متاسفانه منفي است.>

وي ادامه داد: <بايد اين واقعيت را پذيرفت كه نحوه برگزاري بخش بين‌المللي جشنواره فيلم فجر به هيچ عنوان قابل قبول نبوده و كارنامه‌اي درخشان در اين چند سال بر جاي نگذاشته است. اكنون پس از گذشت يك دهه بخش مسابقه بين‌الملل كمتر از سوي مخاطبان، اهالي سينما و حتي مسئولان برگزاركننده جشنواره جدي گرفته شده و نمي‌توان از اعتبار يا عملكرد آن دفاع كرد.>

اين منتقد سينما افزود: <نحوه انتخاب فيلم براي نمايش در جشنواره خود گوياي واقعيت برگزاري اين بخش است. هيئت انتخاب جشنواره بيشتر به يك شوراي نظارت يا بازبيني شباهت دارد و اهميت اساسي در اين ميان قابليت نمايش فيلم در ايران است و كمترين توجه به كيفيت و نوع فيلم و سازندگان آن نمي‌شود. در انتخاب فيلم‌ها عوامل غيرتخصصي بيشترين اهميت را دارند و معمولا شاهد حضور فيلم‌هايي نه چندان مطرح و معتبر در جشنواره هستيم كه نمي‌تواند بر اعتبار آن چيزي اضافه كند.>

پوريا تاكيد كرد: <هيئت انتخاب معمولا سراغ فيلم‌هايي مي‌رود كه تنها قابليت نمايش داشته باشد. اما براي آنكه گرماي جشنواره بيشتر شود معمولا چند فيلم انگشت‌شمار مطرح از محصولات جديد سينماي غرب نيز به جدول نمايش راه پيدا مي‌كند تا با استقبال بيشتر مخاطبان و تماشاگران رو به رو شويم. بنابراين تركيب فيلم‌هاي خارجي جشنواره گلچين پراكنده و آشفته آثاري است كه با كيفيت نمايشي بسيار پائين اكران مي‌شود و معمولا اين فيلم‌ها نماينده‌اي هم در جشنواره ندارند.>

وي با اشاره به اينكه بسياري از سازندگان و دست‌اندركاران توليدات خارجي خود اطلاعي از اكران فيلم‌شان در جشنواره فجر ندارند گفت: <آنها حتي در مواردي كه نامشان به عنوان نفرات برتر برده مي‌شود در ايران حضور نمي‌يابند و اين نشان مي‌دهد بخش بين‌الملل جشنواره اعتبار لازم را ندارد. مگر مي‌شود در يك جشنواره معتبر بين‌المللي نفرات برتر در اختتاميه حضور نداشته باشند و جوايز خود را به صورت حضوري دريافت نكنند؟>

اين منتقد سينما افزود: <حالا كه نمي‌توانيم مانند جشنواره‌هاي معتبر جشنواره فجر را با ويژگي‌هاي استاندارد برگزار كنيم، بهتر است نگرش خود را تغيير دهيم و روش‌هاي ديگر را هم آزمايش كنيم. شايد بهتر است از برگزاري بخش بين‌الملل به صورت رقابتي بپرهيزيم و به نمايش آثار خارجي اكتفا كنيم.>

روبرت صفاريان نيز معتقد است برگزاركنندگان جشنواره فيلم فجر خود نيز مي‌دانند بخش بين‌المللي جشنواره اعتبار و جايگاهي والا در سينماي جهان و منطقه ندارد.

صافاريان در تحليل عملكرد بخش بين‌الملل جشنواره فيلم فجر گفت: <با گذشت 25 دوره از برگزاري جشنواره هنوز نمي‌توان كيفيت و عملكردي درخشان در بخش بين‌الملل آن ديد و صوري بودن اين بخش اكنون چندان بر اهالي سينما و مسئولان و برگزاركنندگان آن پوشيده نيست.>

وي در ادامه افزود: <به نظر مي‌رسد حتي خود مسئولان و برگزاركنندگان جشنواره هم چندان اهميتي به برگزاري اين بخش نداده و آن را جدي نمي‌گيرند. در اين چند دوره همواره شاهد تغيير نگرش و سياست مسئولان نسبت به برگزاري بخش بين‌الملل هستيم و كمتر شاهد سياستي خاص و در پيش گرفتن هدفي ثابت و مشخص بوده‌ايم.>

صافاريان گفت: <به همين دليل اين بخش به نوعي در حالت معلق و بلاتكليفي است و در هر دوره به شيوه‌اي متفاوت و خاص برگزار مي‌شود. هنوز نمي‌دانيم تكليف و هدفمان از برگزاري اين بخش چيست و بيشتر دنبال نمايش آثار خارجي در جشنواره هستيم تا لفظ بين‌الملل آن همچنان حفظ شود و از اين طريق بر اعتبار آن بيفزاييم. در حالي كه اين هدف تاكنون برآورده نشده و مسابقه بين‌الملل جشنواره فجر كمتر مورد توجه سينماگران داخلي و خارجي بوده است.>

اين كارشناس سينما تصريح كرد: <كاهش اعتبار بخش بين‌الملل جشنواره عوامل متعدد دارد كه بسياري از آنها به راحتي قابل حل نيست. به هر حال گزينش و نمايش فيلم‌هاي خارجي در ايران با محدوديت‌هايي رو به روست و دست هيئت انتخاب جشنواره براي گزينش آثار و توليدات خارجي بسته است. كيفيت اكران فيلم‌ها در ايران پائين است و دسترسي مخاطبان به فيلم‌هاي روز دنيا باعث مي‌شود آنها كمتر تمايل به حضور در سينما براي ديدن فيلم خارجي داشته باشند.>

وي با اشاره به ثابت و متغير بودن برخي دلايل استقبال سرد مخاطبان از فيلم‌هاي خارجي افزود: <مهمترين اقدام هيئت انتخاب جشنواره در اين راستا بايد انتخاب آثاري باشد كه به حداقل حذف و تغيير نياز دارند و كمترين آسيب را از اين مسئله مي‌بينند. موضوع ديگر نوع انتخاب فيلم‌هاي خارجي است. نمايش فيلم‌هاي معتبر و استاندارد و اكران محصولات نايابتر و كمتر ديده‌شده راه حلي مناسب است كه مي‌توان با آنها تا حدودي كيفيت بخش بين‌الملل جشنواره را ارتقا داد و بر اعتبار آن افزود.>

علي معلم نيز بخش بين‌الملل جشنواره فيلم فجر را يك بخش اطلاع‌رساني دانست كه فقط براي علاقمندان به سينما در ايران مفيد است.

در ادامه افزود: برگزاري اين بخش بايد به صورت مشاركتي باشد و در طول سال يك تيم سازماندهي‌شده درباره سليقه‌ها و انتخاب آثار برنامه‌ريزي كند. جشنواره‌اي كه قرار است به صورت بين‌المللي برگزار شود بايد در اين بخش صاحب تعريف و سليقه باشد.

معلم با اشاره به موضوع مميزي در نمايش آثار خارجي در جشنواره فيلم فجر گفت: با توجه به موضوع مميزي كه در نمايش آثار خارجي وجود دارد، كمتر فيلمساز خارجي براي حضور در اين بخش رغبت نشان مي‌دهد. خيلي از فيلمسازان اجازه نمي‌دهند آثارشان با سانسور پخش شود. به همين دليل بخش بين‌الملل جشنواره فيلم فجر تنها يك بخش اطلاعاتي براي علاقه‌مندان سينما در ايران است.

برچسب ها :

برنامه روز دوم -- يكشنبه (10/10/1385)

تالار فرهنگ (ويژه بانوان)

گروه اركيده (اركيده حاجي وندي) - ساعت 19

سالن اصلي تئاتر شهر

گروه رودكي(سيد عبدالحسين مختاباد) - ساعت 18

تالار وحدت

برنامه ويژه - ساعت 21- 19

تالار بتهوون (خانه هنرمندان)

سخنراني : دكتر شاهين فرهت (روند اجراي موسيقي در ايران امروز) - ساعت 30/17

تكنوازي سه تار، استاد جلال ذوالفنون - ساعت 30/19

نياوران

مستان (جعفرزاده هماي) - ساعت 19

فرهنگسراي بهمن(تالار شهيد آويني)

غوغا (محسن نفر) - ساعت 19

چابهار

سپهر (احسان عابدي) - ساعت 19

***


برنامه روز سوم -- دوشنبه (11/10/1385)

تالار فرهنگ (ويژه بانوان)

پري رخ (پري زنگنه) - ساعت 19

سالن اصلي تئاتر شهر

ذوالفنون (جلال ذوافنون) - ساعت 18

تالار وحدت

اركستر موسيقي ملي(فرهاد فخرالديني) - ساعت 30/18

گروه موسيقي لبنان - ساعت 21

تالار رودكي

گروه كر فرهنگسراي بهمن با همراهي آنسامبل آريا (ميلاد عمرانلو) ، اركستر زهي فرهنگسراي بهمن (آرمان نوروزي) - ساعت 18

بخش نواحي { گروه موسيقي شهريار؛ لعل بخش بيك؛ علي اكبر بهاري؛ محمد اسحاق بلوچ نسب؛ ماشاالله بامري } - ساعت 30/20

تالار بتهوون (خانه هنرمندان)

سخنراني : عليرضا مشايخي (آكورد شناسي ، عليرضا مشايخي و موسيقي چند فرهنگي) - ساعت 30/17

تكنوازي  تار ، استاد محسن نفر - ساعت 30/19

نياوران

سپهر(احسان عابدي) - ساعت 19

فرهنگسراي بهمن(تالار شهيد آويني) *ويژه بانوان

آواي مهرباني (پروانه حاج غلامحسين) - ساعت 19

چابهار

قوالي پاكستان (فريد الدين اياز) - ساعت 19

برچسب ها :

بيست و دومين جشنواره موسيقي فجر از 10تا 18 دي ماه (يعني كمتر از 40 روز ديگر) با دبيري كامبيز روشن‌روان برگزار مي‌شود.

تا اين لحظه هيچ خبر و اطلاعي از چند وچون برگزاري اين جشنواره منتشر نشده است؛ اين درحالي است كه امسال چند اتفاق تازه در ساختار اين جشنواره رخ داده است.

اول آنكه قرار است علاوه بر تهران در برخي شهرستان‌ها هم اين جشنواره برگزار شده و برخي گروه‌ها به اجراي موسيقي بپردازند؛ دوم اينكه يك چهره موجه و موسيقيدان مطرح به عنوان دبير اين جشنواره برگزيده شده است (البته در يكي دو دوره گذشته نيز دكتر رياحي دبيري جشنواره را برعهده داشته است اما با توجه به نوع و نحوه همكاري، سابقه، ويژگي كاري و... بايد دبيري روشن‌روان را از دريچه ديگر به نظاره نشست)و سوم زمان برگزاري جشنواره است كه دقيقا روز 11دي‌ماه (اول ژانويه) و يك ماه زودتر از موعد مقرر هرساله برگزار مي‌شود؛ همه اين موارد باعث شده است كه جشنواره امسال از خاصيت و ويژگي ديگري برخوردار باشد.

از ديگر ملاحظات قابل‌تامل تغيير مديريتي در سطوح مديريتي متولي اصلي جشنواره موسيقي فجر، يعني مسئولان دفتر امور موسيقي وزارت ارشاد است، تا دوره قبل تقريبا تمامي امور اجرايي جشنواره از سوي مسئولاني ساماندهي و اجرا مي‌شد كه در برگزاري جشنواره موسيقي سابقه‌اي شايد بيش از يك دهه داشتند (هرچند كه اين نكته - چون دو لبه تيزتيغ- گاه درجهت منفي وخلاف راه سليم و پرطراوت موسيقي سالم عمل مي‌كرد) به هر روي، اگر از جنبه اجرايي بنگريم برگزاري جشنواره‌اي با اين وسعت و با توجه به انتظاراتي كه از دبير آن مي‌رود، نياز به ظرافت‌ها و درايت‌هايي دارد كه قطعاً توجه به كوتاهي زمان و اندك بودن فرصت، بايد مد نظر مسئولان آن باشد.

با توجه به موارد گفته‌شده جشنواره دوره بيست و دوم اين قابليت را دارد كه از اساس با جشنواره‌هاي قبلي متفاوت برگزار شده و با اتكا بر كيفيت و كاهش تعداد گروه‌ها و دقت در محتواي آثار، دست‌كم به عنوان آغازي خوب براي اعتباربخشي به دوره هاي بعدي عمل كند.

قطعاً كامبيز روشن‌روان با كارنامه درخشان هنري و سابقه اجرايي‌اش اين قابليت را دارد تا بتواند جشنواره موسيقي فجر اين دوره را متحول سازد.

هرچند كه تغيير ساختار و متحول ساختن جشنواره‌اي كه دولتي است و بيش از بيست دوره از عمر آن مي‌گذرد كاري بسيار سخت بوده و تقريبا محال مي‌نمايد، اما با توجه به اهميت قالب و ظرف اجرا كه تناسب آن با محتوا از اهميت و ارزش فراواني برخوردار است، اين تحول مي‌تواند با تقسيم‌بندي گروه‌ها (دقت در مجاورت) و دقت در رعايت تناسب �محتوا� با �قالب� تعريف و يا آغاز آن (تحول) تاييد شود.

برچسب ها :

حضور و مشاركت بي‌سابقه ساير استان‌‌ها در برگزاري اين رويداد عظيم فرهنگي هنري، و ميزباني از آثار خارجي در بخش فجر استاني، علاوه بر هدايت اين شريان حياتي به ساير نقاط مستعد، گامي مثبت در جهت تمركز زدايي و تخصيص امكانات مناسب در كل كشور است.

خوشبختانه در كنار فعاليت‌هاي انجام شده در دولت گذشته، نگاه دولت جديد نيز به اين هنر والا، نويد روزهايي خوش براي تئاتر استان‌ها و هنرمندان شهرستاني را مي‌دهد؛ بطوريكه علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پيام خود براي سي و دومين جشنواره بين المللي تئاتر فجر كه در مراسم افتتاحيه توسط علي مرادخاني معاون امور هنري وزير در جزيره كيش قرائت شد، به اين نكته اشاره كرد كه: �وظيفه ما آماده سازي زيرساخت ها براي حصول و بلوغ اتفاقات تئاتري در كل كشور است؛ قبول داريم كه در مواردي كمبودهاي وجود دارد و در مناطقي شاهد فشردگي امكانات و در بخش هايي از كشور شاهد كمبود امكانت هستيم؛ پس گام نخست ما در فراهم سازي زيرساخت ها تناسب امكانات در كل كشور است.�

همچنين علي مرادخاني نيز با اشاره به لزوم توسعه هماهنگ تئاتر در كل كشور به تئاتر استان ها اشاره كرد و گفت: �نگاه ما به مقوله توسعه امكانات تنها مختص تهران نيست و تلاش مي كنيم تا امكانات استان ها را نيز رونق بخشيم تا ديگر وجود برخي امكانات در تهران براي هنرمندان استاني آرزو و رويا و خيال نباشد.�

البته بايد به فعاليت‌هاي انجام شده توسط مديران تئاتري در مركز هنرهاي نمايشي و همچنين مراكز استان‌ها اشاره كرد كه با اجراي طرح‌هايي نظير افتتاح تئاتر شهر استان‌ها، از طريق تامين فضاي كالبدي مناسب براي اجرا، دسترسي و بهره مندي و توسعه عادلانه هنرهاي نمايشي و تئاتر و فراگيري آن در سطح همه نقاط كشور، زمينه ساز اين حركت روبه جلو در تئاتر كشور شدند تا امروزه شاهد اين باشيم كه حتي ميزباني آثار خارجي و بخش بين‌الملل نيز به مراكز استان‌ها سپرده شده است.

برچسب ها :
موسيقي محلي آذري (عاشيق) به مناسبت دهه فجر خواننده: نادر جوادي (3:04)
برچسب ها :
تلاوت ترتيل سوره مباركه �فجر� با صداي استاد �حسن ابراهيم هاشم� (3:32)
برچسب ها :
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 260757
تعداد نوشته ها : 199
تعداد نظرات : 4
Rss